• by:
    • November 22nd, 2022
    • Category:
    ‘Bewegen Op Verwijzing’ breidt uit naar Leuvense deelgemeenten

    Het project ‘Bewegen Op Verwijzing’ is een vaste waarde in het Leuvense gezondheidslandschap. Leuvenaars kunnen zich, na doorverwijzing van hun arts, tegen een lage prijs individueel laten begeleiden door een coach van ‘Bewegen Op Verwijzing’. Deze helpt mensen op weg naar een actiever leven.

    Bewegen bevordert de gezondheid, maar ook het mentaal welzijn. Omdat de stad Leuven een gezonde bevolking ambieert betaalt ze de helft van de individuele begeleiding terug.

    ‘Bewegen Op Verwijzing’ breidt uit naar Leuvense deelgemeenten

    ‘Bewegen Op Verwijzing’ breidt uit naar Leuvense deelgemeenten
    Het project ‘Bewegen Op Verwijzing’ is een vaste waarde in het Leuvense gezondheidslandschap. Leuvenaars kunnen zich, na doorverwijzing van hun arts, tegen een lage prijs individueel laten begeleiden door een coach van ‘Bewegen Op Verwijzing’. Deze helpt mensen op weg naar een actiever leven. De coach motiveert, stelt een persoonlijk beweegplan op en koppelt ook terug naar de huisarts of specialist. Er was al een bewegingscoach beschikbaar in Leuven-Centrum en Kessel-Lo. Onlangs startte er ook één in Wilsele-Dorp. Nadien volgen er nog meer Leuvense buurten.

    Bewegen bevordert de gezondheid, maar ook het mentaal welzijn. Omdat de stad Leuven een gezonde bevolking ambieert betaalt ze de helft van de individuele begeleiding terug. Leuvenaars betalen dus slechts 5 euro per half uur of 1 euro per half uur indien men recht heeft op verhoogde tegemoetkoming.

    Buurtgericht karakter
    Het project werd in Leuven opgestart in 2017 en breidt nu ook uit naar de Leuvense deelgemeenten. Half september is de tweede Beweging Op Verwijzing-coach Marie Raymaekers gestart in de buurt Wilsele-Dorp op de locatie LDC Wijnveld. De stad Leuven en diverse partners zoals LOGO Oost-Brabant, ELZ, Zorgzaam Leuven, WZC De Wingerd, LDC Wijnveld en de wijkgezondheidscentra slaan er de handen in elkaar om buurtbewoners aan het bewegen te krijgen. Zorgpartners uit de buurt zoals (huis)artsen, apothekers, psychologen, kinesitherapeuten, diëtisten, buurtwerkers e.a. werken mee met de toeleiding om zoveel mogelijk mensen te bereiken. De individuele of groepscoachings richten zich voornamelijk op kwetsbare groepen, maar alle buurtbewoners zijn welkom.

    Meer info over ‘Bewegen Op Verwijzing’ kan je vinden op leuven.be/bewegen.